Mindshift vóór modal shift!
Beweging zorgt voor vooruitgang, verbinding en ontmoeting. We reizen vaker, met meer mensen en op meer manieren dan ooit tevoren. Mooi, maar de toenemende druk op onze wegen, fietspaden en sporen zorgt ook voor hinderlijke bijeffecten. Ruimtegebrek, onveiligheid, verslechterde luchtkwaliteit. Doorgaan op de ingeslagen weg is geen optie: een nieuw mobiliteitsconcept is nodig.
In de strijd tegen deze hinderlijke bijeffecten van mobiliteit zet XTNT haar kennis en ervaring in. We onderzoeken hoe je netwerken van verschillende modaliteiten aan elkaar kunt koppelen om ketenreizen mogelijk te maken. Mobiliteitshubs spelen hierbij een steeds grotere rol. We zoeken smart mobility tools waarmee je reizen efficiënt kunt plannen en betalen, bijvoorbeeld voor MaaS-diensten. Maar aan de basis van welk nieuw mobiliteitsconcept dan ook ligt het keuzegedrag van de reiziger: wat maakt nu dat een reiziger echt overstapt?
De verkeerspsychologen van XTNT steken veel energie in het begrijpen van het keuzeproces van reizigers. Die kennis – in combinatie met verkeer, mobiliteit, smart mobility, psychologie en communicatie – maakt het mogelijk effectieve maatregelen te ontwikkelen die er echt voor zorgen dat de transitie in mobiliteit wordt ingezet. Zo werken we ernaar toe ruimte-efficiënte en duurzame vormen van vervoer voor een steeds groter deel van de reizigers een goed alternatief worden: mindshift voor modalshift.