Aan de slag met hinderbeperking tijdens vernieuwen Van Brienenoordbrug
De provincie Noord-Holland stimuleert de ontwikkeling van Smart Mobility-toepassingen, om zo kansen te bieden voor het slim, schoon en veilig reizen…
Complexe hinderprojecten met veel belangen. Op een daadkrachtige en enthousiaste manier samen toewerken naar resultaat en draagvlak. In een flink tempo, maar scherp doordacht. Dat typeert Jasper.
FUNCTIE
‘Met name in de regio Amsterdam organiseer ik van alles om hinder bij grote wegwerkzaamheden te beperken. Binnen het omgevingsmanagement werk ik als projectleider vooral aan verkeers- en mobiliteitsmanagement. Maar mijn focus ligt vooral bij de implementatie van smart mobility uit de markt als concrete mobiliteitsmaatregel.’
DAGELIJKS WERK
‘Samen met allerlei partijen slimme oplossingen bedenken en het project, de hinder en maatregelen aan de man brengen bij belangrijke stakeholders. Ik ben graag met zoveel mogelijk mensen en partijen tegelijk aan het schakelen, en moet daarbij vooral alle facetten van het project blijven overzien. Mijn enthousiasme en overtuigingskracht zijn handig om zaken snel voor elkaar te krijgen. Samen met een team ergens keihard voor werken en dan tot gedragen resultaat komen, daar doe ik het voor. Als directeur van XTNT ben ik ook ongeveer de helft van mijn werkweek met interne zaken bezig.’
TYPISCH JASPER
‘Mijn hoge energielevel en enthousiasme gebruik ik om mensen mee te krijgen, dan ben ik echt in mijn element. Ik krijg wel eens te horen “hoe krijgt ie dat nou weer voor elkaar?”, ik denk omdat ik het gewoon op een natuurlijke manier doe, op z’n Jaspers zeg maar. Ik heb verder oog voor hoe mensen zich voelen. Ik vraag daar dan ook regelmatig naar, op een directe en open manier.’
VRIJE TIJD
‘Ik kan niet stilzitten, en ben echt een mensenmens. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst in Amsterdam; onder de mensen, op het water of in de Johan Cruijff ArenA. Reizen is ook leuk; geen bestemming is mij te gek.’
De provincie Noord-Holland stimuleert de ontwikkeling van Smart Mobility-toepassingen, om zo kansen te bieden voor het slim, schoon en veilig reizen…
In de loop van 2021 gaat de Amsterdamse Piet Heintunnel 15 maanden dicht voor autoverkeer. In de normale situatie rijden er dagelijks 30.000 auto’s door deze belangrijke verbinding tussen centrum, Zeeburgereiland en ringweg A10. Zo’n langdurige afsluiting drukt flink op de bereikbaarheid van de stad. In opdracht van gemeente Amsterdam zijn XTNT’ers Jasper en Lisanne…
Het team van XTNT staat bij SAA aan de lat voor het mobiliteitsmanagement voor het gehele programma en de deelprojecten. We zijn in 2010 gestart en zullen tot alle projecten zijn afgerond verbonden blijven aan het programma.
Steekwoorden Mobiliteitsmanagement, verkeersmanagement, omgevingsmanagement, stakeholders, Minder Hinder Het projectIn het project De Nieuwe N200 bundelen Waternet, Rijkswaterstaat en gemeente Amsterdam de krachten om de N200 (Haarlemmerweg) grondig op te knappen. Onder de weg, een rijksweg tussen Amsterdam en Halfweg, liggen de oudste drinkwaterleidingen van Nederland (uit 1853). De leidingen worden vervangen. Daarnaast wordt groot onderhoud…
Het Rijkswaterstaat Programma Smart Mobility heeft XTNT gevraagd om een toolbox te maken met factsheets met daarin de meest essentiële informatie over de inzet van beproefde Smart Mobility maatregelen bij vooraanstaande projecten.
Voor de haalbaarheidsstudie van de PPA heeft XTNT het Slim Reizen onderdeel voor haar rekening genomen. Vanuit onze ervaringen bij de verschillende Minder Hinder projecten, het opstellen van de Toolbox Smart Mobility toepassingen bij aanlegprojecten en onderhoudswerkzaamheden hebben we zo’n 15 Slim Reizen Smart Mobility toepassingen getoetst op onder andere volwassenheid en toepasbaarheid elders.
XTNT werkt samen met haar samenwerkingspartners Ingenieur à la Carte (Arne Oostveen) en Van Hees Communicatie (Saskia Blaas) aan het verder uitrollen van Smart Mobility in Zuid-Holland.
XTNT voerde een gedragsanalyse uit op het gebied van reisinformatiediensten en coöperatieve systemen. Door te kijken naar verschillende onderzoeksrapporten op het gebied van beide thema’s en te kijken naar leefstijlen van verschillende gebruikers zochten we naar mogelijkheden om de reizigers en Smart Mobility toepassingen nader tot elkaar te brengen.
Het team van XTNT is betrokken geweest bij het opstellen van het mobiliteitsdeel van het bereikbaarheidsplan en werkte aan de uitwerking van mobiliteitsmaatregelen, in samenwerking met IJmond Bereikbaar.
Steekwoorden Verkeersontwerp, herinrichting, fietsroutes, gedrag, shared space, duurzaam veilig Het projectDe gemeente Utrecht wil de binnenring meer als stadsboulevard laten functioneren, doorgaand verkeer op de ring weren en een aantrekkelijker leefklimaat creëren. Als onderdeel van de binnenring werd in 2016 daarom de ’t Goylaan opnieuw ingericht. Vanwege de doelen van de gemeente op het gebied…
Steekwoorden Mobiliteitsplan, draagvlak, doelgroepen, verhuizing, duurzame mobiliteitskeuzes Het projectDirect naast het knooppunt van openbaar vervoer Utrecht Centraal Station, is het nieuwe Stadskantoor voor de gemeente Utrecht gerealiseerd. In oktober 2014 is het nieuwe Stadskantoor in gebruik genomen. Vanaf dat moment moesten grote groepen mensen een nieuwe weg naar de gemeente vinden. Dit was voor de…