Weggebruikers enthousiast over tijdelijke situatie Grote Kruising

De Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel is – zoals de naam al doet vermoeden – een grote kruising gelegen in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Jarenlange intensieve belasting heeft haar tol geëist: de fundering van de kruising werd zwakker en een opknapbeurt was hoognodig. Na enkele voorbereidende werkzaamheden, is in 2021 de reconstructie gestart. De reacties zijn verrassend positief!

Pubquiz Minder Hinder

Donderdag 11 maart was het zover: de allereerste XTNT Minder Hinder Pubquiz! De 60 minuten waren tot de rand toe gevuld met uitdagende vragen, interessante gastsprekers en een nieuwe XTNT-film waarin collega’s uitleggen hoe wij in de praktijk de hinder bij wegwerkzaamheden tot een minimum beperken.

Pilot Spijkenisserbrug: jongeren informeren via social media

De Spijkenisserbrug, een belangrijke verbinding tussen Spijkenisse en Hoogvliet, heeft regelmatig te maken met onverwachte uitval. Voor niemand leuk, maar vooral van fietsers vraagt omrijden nogal wat: de alternatieve route kost al snel 30 minuten extra. Rijkswaterstaat vroeg XTNT om mee te denken over een oplossing om fietsers, en dan met name schoolgaande jongeren, te…