XTNT is in beweging en zoekt coördinator Doortrappen

Breng jij graag het maatschappelijk veld in beweging? Lees dan verder!

Mobiliteit speelt in veel sociaal-maatschappelijke vraagstukken een rol. Het speelveld van XTNT wordt daardoor steeds breder. Daarom zoeken we een nieuwe XTNT’er die het maatschappelijk veld in beweging wil brengen en bijdraagt aan vraagstukken als:

  • Hoe houden we ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam?

  • Hoe zorgen we ervoor dat mensen zich kunnen (blijven) verplaatsen?

  • Hoe helpen we nieuwe Nederlanders hun weg te vinden in het Nederlandse mobiliteitssysteem?

Je gaat bij XTNT gelijk aan de slag als lokale coördinator voor het programma Doortrappen in de verschillende stadsdelen van Amsterdam. Het doel: ouderen zo lang mogelijk veilig én met plezier laten fietsen. Je brengt partijen samen die zich in het netwerk van de oudere fietser bevinden, zoals een buurthuis, sportvereniging en fietsenmaker. Een netwerk ontstaat in samenwerking, en jij bent de aanjager! Je gaat op zoek naar energie bij samenwerkingspartners en je enthousiasmeert hen over Doortrappen. Je vindt het leuk om samen met lokale organisaties activiteiten te initiëren, coördineren en uit te voeren die bijdragen aan verkeersveiligheid. Je beweegt je gemakkelijk binnen het maatschappelijk veld van Amsterdam, je weet een goede relatie op te bouwen met medewerkers binnen de gemeente en senioren benader je met de juiste tone-of-voice. We voeren Doortrappen uit in een consortium van drie partijen. Je werkt daarom samen met een projectmanager van XTNT, lokale coördinator van +Anderen en communicatieadviseur van bureau Keijzer. Meer informatie over dit project lees je hier.

Naast deze rol in Doortrappen ga je met je collega’s aan de slag om ons werkveld in het sociaal-maatschappelijke domein verder te ontwikkelen en te komen tot concrete proposities. Ook willen we graag met jou kijken hoe we sociaal-maatschappelijke vraagstukken kunnen integreren in onze huidige projecten. Samen kiezen we een koers die bij jou en XTNT past, zodat we samen het werkveld verder kunnen ontwikkelen.

Wie ben jij?

Wij zoeken een nieuwe collega die:

  • kennis van én affiniteit met het maatschappelijk veld in Amsterdam heeft en liefst woonachtig is in Amsterdam of directe omgeving
  • betrokken en overtuigend weet te enthousiasmeren
  • in staat is diverse organisaties aan elkaar te verbinden en een sterk netwerk op te bouwen
  • graag concreet aan de slag wil, en ook nieuwsgierig is naar wat we in het sociaal-maatschappelijk veld kunnen bewegen
  • zo’n drie jaar ervaring heeft met projectmatig werken in het sociaal-maatschappelijk domein
  • minimaal een hbo-opleiding heeft afgerond
  • oprecht, nieuwsgierig en bevlogen is – net als je nieuwe collega’s!

Het is niet noodzakelijk om verkeerskundige kennis te hebben, daar gaan je collega’s je bij helpen. Wel willen we zien dat je affiniteit hebt met mobiliteit en je intrinsiek gemotiveerd bent om in dit werkveld aan de slag te gaan.

Wat hebben wij jou te bieden?

Je komt in een hecht team met uiteenlopende talenten. Het ontwikkelen en begeleiden van onze mensen staat bij XTNT op één. Om met elkaar te groeien en elke individuele medewerker in te zetten op zijn of haar talenten, gebruiken wij de TMA-Methode. Dat is een integraal talentmanagementsysteem dat we al jaren succesvol gebruiken. Plezier in het werk en met collega’s onderling vinden we heel belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat we regelmatig samenkomen. Zo organiseren we onder meer regelmatig (coronaproof) bijeenkomsten op locatie om de verbinding met elkaar te blijven houden, elkaar te inspireren en om van elkaar te leren.

Kom jij ons team versterken? 

Heb jij interesse om ons team te leren kennen? Stuur dan een mailtje naar Varsha Ramnathsing (HR) via mailadres hrm@xtnt.nl.