Meer Rotterdammers op de fiets

Het aantal fietsers groeit in Rotterdam en dat is goed nieuws! Fietsen is gezond, draagt bij aan een schonere lucht en zorgt voor minder verkeersgeluid. In Rotterdam kan alles op díe fiets (zo luidt dan ook de slogan van de Rotterdamse fietsstimuleringscampagne), en daarom stimuleert de gemeente nóg meer Rotterdammers om de fiets te pakken. Ook voor de korte ritjes in de stad. Zo houden we de stad fijn, aantrekkelijk en gezond.

Ilse van Zijl – Even voorstellen

Mijn naam is Ilse en ik ben per half maart werkzaam bij XTNT als adviseur mobiliteitstransitie en participatie. Met mijn achtergrond in antropologie en duurzaam burgerschap hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzamere, gezondere en toekomstig bestendigere mobiliteit en wereld.

Weggebruikers enthousiast over tijdelijke situatie Grote Kruising

De Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel is – zoals de naam al doet vermoeden – een grote kruising gelegen in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Jarenlange intensieve belasting heeft haar tol geëist: de fundering van de kruising werd zwakker en een opknapbeurt was hoognodig. Na enkele voorbereidende werkzaamheden, is in 2021 de reconstructie gestart. De reacties zijn verrassend positief!

snelweg met logo van XTNT en tekst 'XTNT is in beweging en zoekt jou!' Adviseur Minder Hinder

XTNT is in beweging en zoekt een Senior Verkeerskundig Adviseur!

Wij zoeken een nieuwe XTNT’er: een senior verkeerskundig adviseur. Je helpt werkgevers en overheden bij het bedenken, vormgeven en implementeren van toekomstbestendige mobiliteitsoplossingen. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met een locatiestudie om te bepalen wat de beste plaats is voor een hub of P&R-terrein, je doet doelgroepenonderzoek, en adviseert onze klant vervolgens over hoe de hubs of P&R-terreinen moeten worden ingericht. Als senior adviseur bij XTNT denk je ook mee over de implicaties van stedelijke ontwikkelingen en de mobiliteitsconcepten die daarbij horen. Bijvoorbeeld het afwaarderen van wegen en het inpassen van fietsinfra en -routes.

Experimenteren met Microhubs in Eindhoven

Eindhoven is volop in ontwikkeling. De stad groeit en er staan verschillende grote (woningbouw)projecten op de planning. Tegelijkertijd werkt de gemeente binnen de Ring Eindhoven in stappen toe naar een autoluw centrum en een nul-emissiezone in 2030: een gebied zonder uitlaatgassen.

Er waren eens zeven tunnelrenovaties…

Eind 2021 begon Amanda samen met mede-communicatieadviseur Marijn en de collega’s van communicatiebureau Sabel aan een nieuwe klus. De komende jaren staan we samen met en voor Rijkswaterstaat aan de lat voor de in- en externe communicatie over de renovatie van zeven tunnels in Zuid-Holland. Een megaproject met op communicatiegebied hele mooie kansen.

Even voorstellen… Vier nieuwe collega’s!

Het zonnetje schijnt en het is alweer bijna lente. Dat betekent bloeiende bloemen, zonder jas naar buiten en overal jonge, springende dieren in de wei. En voor ons geldt: een (gezins)uitbreiding van de XTNT-familie. We hebben namelijk maar liefst vier nieuwe collega’s in dienst. Zij zijn recent vol enthousiasme gestart bij XTNT en maken ons…

van brienenoordbrug vernieuwen

Aan de slag met hinderbeperking tijdens vernieuwen Van Brienenoordbrug

In 2026, 2027 en 2028 wordt de Rotterdamse Van Brienenoordbrug vernieuwd. Met een Slim Reizen-aanpak zet Rijkswaterstaat zich in om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. Een flinke klus, maar ook één waar XTNT’ers Jasper en Dagmar in eind 2021 vol enthousiasme aan zijn begonnen.

De wal keert het schip – en de auto

Deze nautische uitdrukking gebruiken we om aan te geven dat bepaalde ontwikkelingen vanzelf op een keerpunt komen en stoppen. Ik gebruik de uitdrukking vaak als we het hebben over het opvangen van de groei van het autoverkeer.