Menu
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het succes van een hub

De druk op onze steden is groot. Hoe zorgen we dat al die mensen in de steden aantrekkelijk wonen, werken en recreëren, het liefst in voldoende groen? Hoe zorgen we dat deze mensen zich nog makkelijker verplaatsen?

De mobiliteitshub is daarvoor een kansrijke oplossing. Een hub is een plek op straat waar verschillende vormen van mobiliteit samenkomen. De P+R waar je kunt overstappen van auto op OV is een klassiek voorbeeld. Mobiliteitshubs vormen op die manier een schakel in de soepele en duurzame reis van en naar de stad en dragen bij aan een betere bereikbaarheid. Tegelijkertijd helpt een hub bij de leefbaarheid in een stad. Door mobiliteit zoveel mogelijk te clusteren en te delen, creëer je op andere plekken weer ruimte voor bijvoorbeeld groen en speelruimte. En als je deelmobiliteit toevoegt aan een hub, kan het een duurzaam alternatief zijn voor de privéauto. Het brengt duurzame mobiliteit en het maken van ketenreizen dichterbij de inwoners.

Uit ervaring weten we dat er veel komt kijken bij het opzetten van een succesvolle hub. Het gaat verder dan bedenken wat het mobiliteitsaanbod moet zijn. Het begint met wat de reiziger beweegt en het vinden van een geschikte locatie. We weten inmiddels: daar waar een hub het meest gewenst is, is de druk op de ruimte vaak het grootst. Bovendien moet je de markt en de aanbieders kennen en nadenken over je hubstrategie. Hoe integreer je deelmobiliteit en welke eisen stel je aan je aanbieders? En tot slot: als de hub er eenmaal is, hoe geef je dan je potentiële gebruiker het juiste duwtje om er gebruik van te maken? Bij XTNT zetten we onze kennis van psychologie en communicatie in om ook dat vraagstuk te tackelen. Een gloednieuwe hub, die amper gebruikt wordt, schiet zijn doel immers compleet voorbij.

Casus na casus leren ook wij steeds meer over het implementeren van hubs en wat de kans op een succesvolle hub vergroot. Wil je meer lezen over onze aanvliegroute, bekijk dan hier de reis naar een succesvolle hub.

Liever een concrete hub casus lezen? In het artikel over het realiseren van microhubs in Eindhoven vertellen we meer. Of neem direct contact op met Thijs, Bats of Robert! Zij vertellen je er maar al te graag meer over.

Meer weten?

Heb je vragen of verdere interesse in dit onderwerp? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij zorgen dan dat de juiste collega binnen een week contact met je opneemt. De koffie staat klaar!