XTNT-Logo
Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.
XTNT-Nieuws-Vijfvragenvrijdag

Vijf Vragen Vrijdag – Henriette Verhoeven 

In de vorige editie van Vijf Vragen Vrijdag gaf verkeerskundige Jelmer een inkijkje in zijn dagelijkse leven. Dit keer is het de beurt aan Henriette, onze bevlogen collega die zich dagelijks bezighoudt met thema’s zoals de mobiliteitstransitie, werkgeversbenadering en fietsstimulering. Maar ook een collega die houdt van reizen, sporten, gezelligheid en (bourgondisch) genieten.

#1 Wat voor beroep zou je hebben gehad als je niet bij XTNT was beland?

Als ik niet ons in vakgebied had gewerkt, had ik graag een ambacht geleerd. Ik zou het geweldig vinden om bijvoorbeeld een meubelmaker te zijn of iets anders te maken waarbij je functioneel en creatief aan het werk bent. Een goede tweede keuze zou trendwatcher zijn. Ontwikkelingen in een bepaald veld volgen en verbanden kunnen zien met de mens of misschien ook wel de technologie als uitgangspunt. En dat dan zo inzetten dat je anderen kunt helpen om inspiratie te geven. 

#2 Hoe ben je aan je passie voor reizen gekomen?

Al lange tijd heb ik interesse in en ben ik nieuwsgierig naar mensen, natuur en cultuur. Het liefst reis ik naar een plek met een compleet andere beleving om zo echt in andere sferen te komen. Om op reis te gaan en het avontuur aan te gaan vind ik dan ook heerlijk. Bijvoorbeeld door tijdens het reizen creatief te moeten zijn en oplossingen moeten verzinnen voor dingen die je normaal niet ervaart, vind ik dan bijvoorbeeld echt onderdeel van het avontuur.  

#3 Hoe ziet je ideale weekend eruit?

Er zijn heel veel ideale weekenden. Ik ben wel echt een actieveling, dus ik zou in ieder geval gaan sporten of de natuur in gaan. Ook een stad bezoeken en de dynamiek ervan opzuigen vind ik erg leuk.  Als we dan in zo’n plaats zijn, bezoek ik het liefst ook een museum van een bekende fotograaf of schilder. De dag afsluiten doen we ’s avonds met vrienden. Ook doe ik graag met mijn gezin een spelletje of gaan we naar de film. 

#4 Je bent ook iemand die zelf veel kookt, toch?

Ja, ik maak zelf veel gerechten en hou van verschillende smaken. De recepten zitten grotendeels al in mijn hoofd, al zoek ik soms ook wel wat nieuwe gerechten op. Dat vind ik ook belangrijk voor mijn kinderen, dat ze nieuwe smaken ontdekken en ontwikkelen. Het komt dus wel eens voor dat ik een gerecht op tafel zet dat je niet zo snel tegenkomt.  

#5 Hoe breng je de feestdagen door?

Tijdens de feestdagen vinden wij het met ons gezin erg fijn om met familie de kerst door te brengen. Kerst staat wat dat betreft toch wel in het teken van familie en gezelligheid. De dagen tussen Kerst en nieuwjaar gaan we ook regelmatig nog even op vakantie om er lekker tussenuit te zijn. Tijdens oud en nieuw heb ik vroeger de grootste feesten gevierd op de leukste plekken. De millenniumviering onder de Eiffeltoren springt er dan bijvoorbeeld uit als hoogtepunt. Tegenwoordig kijken we elk jaar wat er op ons pad komt, en dat bevalt ons hartstikke goed. 

Meer weten?

Heb je vragen of verdere interesse in dit onderwerp? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij zorgen dan dat de juiste collega binnen een week contact met je opneemt. De koffie staat klaar!