XTNT-Logo
Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mobiliteitssysteem

We reizen vaker, met meer mensen en op meer manieren dan ooit tevoren.
XTNT adviseert over slimme aanpassingen aan ons mobiliteitssysteem en -beleid. Bijvoorbeeld op het gebied van deelmobiliteit en ketenreizen. Ook kijken we vooruit: hoe geven we mobiliteit slim vorm in nieuwe gebiedsontwikkelingen en hoe vertalen we de omgevingsvisie naar een visie op mobiliteit?
XTNT-Thema-Mobiliteitsysteem

Onze visie op het mobiliteitssysteem

De groeiende mobiliteit brengt uitdagingen met zich mee: ruimtegebrek, onveiligheid en verslechterende luchtkwaliteit. Daarom moeten we onze mobiliteitsnetwerken slimmer inrichten. Zo gebruiken we de beschikbare ruimte doortastend en veilig en draagt mobiliteit bij aan de kwaliteit van leven. We willen ervoor zorgen dat het mobiliteitssysteem past bij de (toekomstige) vraag. Basis daarvoor is goed zicht op de huidige en toekomstige bewoners en publiekstrekkers in een gebied, de sociologische structuren, de verkeersstructuren, ruimtelijke aanpassingen en wensen van bestuurders en stakeholders. XTNT is sterk in deze analyse en creatief in het vinden van slimme oplossingen.

Onze werkwijze

We maken mobiliteitsvisies en -plannen voor gemeenten en regio's én kijken specifiek naar het mobiliteitssysteem in gebiedsontwikkelingen. We werken deze plannen uit in concrete oplossingen. We zorgen dat het parkeersysteem wijzigt, de vergunningen voor deelvervoer op orde zijn, hubs worden ontwikkeld voor het juiste doel en doelgroep en de mobiliteitsoplossingen passen bij de inwoners in de wijk. Dit alles met als doel: de bevordering van ruimte-efficiënte en duurzame vervoersvormen voor een breed publiek.

Wat XTNT voor je kan betekenen

Samen met onze opdrachtgever onderzoeken we hoe je het mobiliteitssysteem optimaliseert, of hoe we onderdelen van dit systeem zoals deelvervoer en overstaplocaties (hubs) goed laten functioneren. We combineren hiervoor vele vakgebieden. Verkeerskunde en stadsgeografie als basis. Aangevuld met psychologen en sociologen om het keuzeproces van (groepen) mensen inzichtelijk te maken. En omgevingsmanagers die zorgen voor juiste betrokkenheid van stakeholders.

Heb je een (uit)vraag voor ons? Begin je reis met XTNT en stuur het naar ons op.

Projecten

Benieuwd naar hoe wij mobiliteitssystemen verbeteren? Bekijk dan de reis die wij met opdrachtgevers hebben afgelegd in de onderstaande projecten.
XTNT-Icon
995 projecten succesvol afgerond

Verhalen

Onze klanten aan het woord…
Michiel Schepens
Michiel SchepensProvincie Noord-Brabant
Lees verder
“XTNT is een prettige partner om mee samen te werken. Ze kennen de inhoud, hebben een groot netwerk, nemen initiatief, denken in oplossingen en kansen, bewaken de planning en werken zelfstandig. Als opdrachtgever word je goed op de hoogte gehouden van de projectvoortgang en van eventuele projectrisico’s of gevoeligheden. Tenslotte is XTNT flexibel; als er een stapje extra gezet moet worden of als er wordt afgeweken van de offerte, wordt niet meteen begonnen over ‘meerwerk’."
Josselien Leenhouts
Josselien LeenhoutsRijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud
Lees verder
"Bij het programma SAA werken we al vele jaren samen aan mobiliteitsmaatregelen om de weg bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden. De medewerkers van XTNT komen met creatieve ideeën, en zijn op de hoogte van ontwikkelingen in het werkveld. XTNT heeft ervaring op veel projecten en zet dat goed in om SAA beter te maken. De medewerkers zijn open, benaderbaar en pro-actief. Ik raad iedereen aan om met XTNT te werken!"
Marcel de Lange
Marcel de LangeGemeente Utrecht
Lees verder
"Wij hebben goede ervaringen met XTNT als het gaat om het uitvoeren van verkeerskundige observaties op straat. Daarbij hebben zij bewezen dat ze over veel verkeers-/gedragskennis beschikken. Dit is voor ons heel waardevol bij het beoordelen van gewijzigde verkeerssituaties. Ook ons bestuur (raad/wethouder) hecht veel waarde aan onafhankelijk onderzoek van een bureau als XTNT."
Arthur Rietkerk
Arthur RietkerkProvincie Noord-Holland
Lees verder
"XTNT is een prettige club om mee te werken. Ze zijn flexibel en reageren altijd direct. Ook fijn dat ze proactief meedenken, zelfs wanneer dat niet altijd in hun eigen belang is."
Nick Knoester
Nick KnoesterGemeente Utrecht
Lees verder
"Deelmobiliteit zie je rijden op straat. Op de achtergrond is er veel voor nodig om dit goed geregeld te krijgen. XTNT helpt hier uitstekend bij waardoor we komende jaren weer vooruit kunnen."
Ada Aalbrecht
Ada AalbrechtROV Zuid-Holland
Lees verder
"Wij hebben voor XTNT gekozen omdat hun aanpak kwaliteit uitstraalde. In het project 'Rol van opvoeders in verkeerseducatie' hebben zij dit ook waargemaakt."
Margreet Bakker
Margreet BakkerRijkswaterstaat WNZ
Lees verder
"XTNT heeft een hoge standaard gezet voor de kwaliteit van de hinderaanpak bij onze wegwerkzaamheden."
Vorige
Volgende

Onze thema's

Naast het mobiliteitssysteem, besteden we ook aandacht aan de onderstaande thema’s. Nieuwsgierig? Klik door en lees er alles over!