XTNT-Logo
Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stimuleren anders reizen

Om steden, dorpen en regio’s bereikbaar te houden, is duurzame gedragsverandering noodzakelijk.
Of het nu gaat om fietsstimulering, vaker reizen met OV, of kiezen voor deelmobiliteit: XTNT heeft de benodigde ervaring in huis. Met onze kennis van gedrag, communicatie en verkeer komen we tot vernieuwende, verrassende aanpakken en campagnes om gedrag te veranderen.
XTNT-Thema-Stimuleren-anders-Reizen

Onze visie op slim en duurzaam reizen

In een wereld van groeiende mobiliteit is het stimuleren van alternatieve reismethoden cruciaal. XTNT begrijpt deze uitdaging en gelooft in het belang van het aanmoedigen van verschillende vormen van vervoer, zoals de fiets, het openbaar vervoer en deelmobiliteit. We zijn ervan overtuigd dat het spreiden van reismogelijkheden niet alleen de congestie vermindert, maar ook bijdraagt aan een duurzamere mobiliteit. Bij XTNT zien we het als onze missie om de transitie naar alternatieve reisopties te bevorderen. Hierbij houden we rekening met maatschappelijke ontwikkelingen en wensen.

Onze werkwijze

Stimuleren start met onderzoek naar de doelgroep en duidelijke definitie van het te bereiken doel. Gaan we werken aan bewustwording, bekendheid van alternatieven, uitproberen van nieuw gedrag, volhouden van het gedrag? Een goede afbakening helpt om doeltreffende gedrags- en communicatiestrategieën op te stellen, aangevuld met concrete campagnes en interventies die effect sorteren. En natuurlijk meten we het resultaat, we willen immers ook weten of we ons doel bereiken.

Wat XTNT voor je kan betekenen

XTNT kan jou op diverse momenten ondersteunen: we komen tot een strategie, ontwikkelen de campagne en interventies, passen deze toe én monitoren de resultaten. Hierbij benutten wij onze expertise op het gebied van gedragspsychologie, mobiliteitsmanagement en communicatie. Met de doeltreffende campagnes en interventies die hieruit voortvloeien, bereiken we de doelgroep écht. Natuurlijk begeleiden we ook het bijbehorende proces, om samen met de juiste stakeholders (zoals werkgevers, onderwijsinstellingen en aannemers) te komen tot goede plannen en uitvoeringsafspraken.

Heb je een (uit)vraag voor ons? Begin je reis met XTNT en stuur het naar ons op.

Verhalen

Onze klanten aan het woord…
Michiel Schepens
Michiel SchepensProvincie Noord-Brabant
Lees verder
“XTNT is een prettige partner om mee samen te werken. Ze kennen de inhoud, hebben een groot netwerk, nemen initiatief, denken in oplossingen en kansen, bewaken de planning en werken zelfstandig. Als opdrachtgever word je goed op de hoogte gehouden van de projectvoortgang en van eventuele projectrisico’s of gevoeligheden. Tenslotte is XTNT flexibel; als er een stapje extra gezet moet worden of als er wordt afgeweken van de offerte, wordt niet meteen begonnen over ‘meerwerk’."
Josselien Leenhouts
Josselien LeenhoutsRijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud
Lees verder
"Bij het programma SAA werken we al vele jaren samen aan mobiliteitsmaatregelen om de weg bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden. De medewerkers van XTNT komen met creatieve ideeën, en zijn op de hoogte van ontwikkelingen in het werkveld. XTNT heeft ervaring op veel projecten en zet dat goed in om SAA beter te maken. De medewerkers zijn open, benaderbaar en pro-actief. Ik raad iedereen aan om met XTNT te werken!"
Marcel de Lange
Marcel de LangeGemeente Utrecht
Lees verder
"Wij hebben goede ervaringen met XTNT als het gaat om het uitvoeren van verkeerskundige observaties op straat. Daarbij hebben zij bewezen dat ze over veel verkeers-/gedragskennis beschikken. Dit is voor ons heel waardevol bij het beoordelen van gewijzigde verkeerssituaties. Ook ons bestuur (raad/wethouder) hecht veel waarde aan onafhankelijk onderzoek van een bureau als XTNT."
Arthur Rietkerk
Arthur RietkerkProvincie Noord-Holland
Lees verder
"XTNT is een prettige club om mee te werken. Ze zijn flexibel en reageren altijd direct. Ook fijn dat ze proactief meedenken, zelfs wanneer dat niet altijd in hun eigen belang is."
Nick Knoester
Nick KnoesterGemeente Utrecht
Lees verder
"Deelmobiliteit zie je rijden op straat. Op de achtergrond is er veel voor nodig om dit goed geregeld te krijgen. XTNT helpt hier uitstekend bij waardoor we komende jaren weer vooruit kunnen."
Ada Aalbrecht
Ada AalbrechtROV Zuid-Holland
Lees verder
"Wij hebben voor XTNT gekozen omdat hun aanpak kwaliteit uitstraalde. In het project 'Rol van opvoeders in verkeerseducatie' hebben zij dit ook waargemaakt."
Margreet Bakker
Margreet BakkerRijkswaterstaat WNZ
Lees verder
"XTNT heeft een hoge standaard gezet voor de kwaliteit van de hinderaanpak bij onze wegwerkzaamheden."
Vorige
Volgende

Onze thema's

Naast anders reizen stimuleren, besteden we ook aandacht aan de onderstaande thema’s. Nieuwsgierig? Klik door en lees er alles over!