XTNT-Logo
Menu
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verkeersveiligheid

Veilig aankomen op je bestemming, dat willen we allemaal.
In het huidige verkeerssysteem, met steeds meer vervoermiddelen en verschillende snelheden, vraagt verkeersveiligheid onze aandacht. XTNT adviseert overheden op maat. Op basis van risicoanalyse, observatie op locatie en doelgroeponderzoek, stimuleren we veilig verkeersgedrag en adviseren we over veilige, begrijpelijke infrastructuur.
XTNT-Thema-Verkeersveiligheid

Onze visie op verkeersveiligheid

Bij XTNT zetten we ons in voor verkeersveiligheid, waarbij de mens altijd centraal staat. Want: vervoermiddelen en kruispunten maken geen ongelukken, weggebruikers wel. Ons doel? Verkeer slim leiden, veiligheid van verkeersdeelnemers waarborgen en veilig gedrag aanmoedigen.

Onze werkwijze

Een verkeersveilige omgeving vraagt om doortastende maatwerkoplossingen. We kijken naar specifieke risicofactoren in een gebied, de verschillende doelgroepen die vragen om een eigen benadering, en de fysieke en sociale omgeving. XTNT biedt haar opdrachtgevers een concrete aanpak en handvatten om verkeersveilig gedrag effectief te stimuleren. En te zorgen voor een veilige, begrijpelijke infrastructuur.

Wat XTNT voor je kan betekenen

Voor verkeersonveilige punten in jouw gebied komen we tot doordachte ontwerpen die daadwerkelijk de (beleving van) verkeersveiligheid verbeteren. En we bieden campagnes en interventies die mensen bewust maken en hun gedrag veranderen. We combineren hiervoor onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van verkeerskunde, psychologie en communicatie. Alleen met die combinatie kunnen we in een steeds drukkere omgeving komen tot oplossingen die werken. Zo dragen we bij aan de verkeersveiligheid van iedereen die aan het verkeer deelneemt.

Heb je een (uit)vraag voor ons? Begin je reis met XTNT en stuur het naar ons op.

Projecten

Benieuwd naar hoe wij verkeersveiligheid verbeteren? Bekijk dan de reis die wij met opdrachtgevers hebben afgelegd in de onderstaande projecten.
XTNT-Icon
995 projecten succesvol afgerond

Verhalen

Onze klanten aan het woord…
Michiel Schepens
Michiel SchepensProvincie Noord-Brabant
Lees verder
“XTNT is een prettige partner om mee samen te werken. Ze kennen de inhoud, hebben een groot netwerk, nemen initiatief, denken in oplossingen en kansen, bewaken de planning en werken zelfstandig. Als opdrachtgever word je goed op de hoogte gehouden van de projectvoortgang en van eventuele projectrisico’s of gevoeligheden. Tenslotte is XTNT flexibel; als er een stapje extra gezet moet worden of als er wordt afgeweken van de offerte, wordt niet meteen begonnen over ‘meerwerk’."
Josselien Leenhouts
Josselien LeenhoutsRijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud
Lees verder
"Bij het programma SAA werken we al vele jaren samen aan mobiliteitsmaatregelen om de weg bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden. De medewerkers van XTNT komen met creatieve ideeën, en zijn op de hoogte van ontwikkelingen in het werkveld. XTNT heeft ervaring op veel projecten en zet dat goed in om SAA beter te maken. De medewerkers zijn open, benaderbaar en pro-actief. Ik raad iedereen aan om met XTNT te werken!"
Marcel de Lange
Marcel de LangeGemeente Utrecht
Lees verder
"Wij hebben goede ervaringen met XTNT als het gaat om het uitvoeren van verkeerskundige observaties op straat. Daarbij hebben zij bewezen dat ze over veel verkeers-/gedragskennis beschikken. Dit is voor ons heel waardevol bij het beoordelen van gewijzigde verkeerssituaties. Ook ons bestuur (raad/wethouder) hecht veel waarde aan onafhankelijk onderzoek van een bureau als XTNT."
Arthur Rietkerk
Arthur RietkerkProvincie Noord-Holland
Lees verder
"XTNT is een prettige club om mee te werken. Ze zijn flexibel en reageren altijd direct. Ook fijn dat ze proactief meedenken, zelfs wanneer dat niet altijd in hun eigen belang is."
Nick Knoester
Nick KnoesterGemeente Utrecht
Lees verder
"Deelmobiliteit zie je rijden op straat. Op de achtergrond is er veel voor nodig om dit goed geregeld te krijgen. XTNT helpt hier uitstekend bij waardoor we komende jaren weer vooruit kunnen."
Ada Aalbrecht
Ada AalbrechtROV Zuid-Holland
Lees verder
"Wij hebben voor XTNT gekozen omdat hun aanpak kwaliteit uitstraalde. In het project 'Rol van opvoeders in verkeerseducatie' hebben zij dit ook waargemaakt."
Margreet Bakker
Margreet BakkerRijkswaterstaat WNZ
Lees verder
"XTNT heeft een hoge standaard gezet voor de kwaliteit van de hinderaanpak bij onze wegwerkzaamheden."
Vorige
Volgende

Onze thema's

We besteden naast verkeersveiligheid ook aandacht aan de onderstaande thema’s. Nieuwsgierig? Klik door en lees er alles over!